Kranten koppen.

BREE – In de Barrier in Gerdingen organiseerde ‘De Breese Kanarie’ haar jaarlijkse internationale vogelshow.

“We presenteerden hier meer dan 700 diverse vogelsoorten”, vertellen voorzitter Erik Vanderheyden en bestuurslid Jaak Geebelen. “Dit evenement is telkens weer een hele organisatie, maar met de steun van onze leden slaagden we er ook dit jaar weer in om de klus zonder problemen te klaren.” Meer informatie over De Breese Kanarie krijg je van voorzitter Erik Vanderheyden op het nummer 0496/91.15.14.

 

 

Vijf keer wereldkampioen op rij 27/02/2019

BREE – Vogelkweker Jaak Geebelen uit Tongerlo bij Bree werd in het Nederlandse Zwolle voor de vijfde keer op rij wereldkampioen


 “Kleurkanaries kweken is al decennialang mijn grootste hobby”, vertelt Jaak. “Ik steek er veel tijd in: elke ochtend en elke avond ben ik toch wel een uurtje of drie zoet in mijn atelier. Maar die inspanningen lonen: de afgelopen jaren behaalde ik uitstekende resultaten op alle provinciale en nationale kampioenschappen.

‘De Breese Kanarie’ presenteert show met 1.100 vogels 28/12/2018

BREE – In de Barrier in Gerdingen organiseerde ‘De Breese Kanarie’ haar jaarlijkse vogelshow.


Voorzitter Erik Vanderheyden: “Onze vereniging werd opgericht in 1954 en telt momenteel 58 leden. We presenteren hier 1.100 vogels: kanaries en tal van exotische vogels, maar evengoed hoenders, duiven of kwartels. Dat is een mooi succes, want het zijn er 250 meer dan bij de vorige editie. Volgend jaar vieren we hier ons 65-jarig jubileum.”

‘Breese Kanarie’ presenteert internationale vogelshow 13/12/2016

BREE – In de Barrier in Gerdingen organiseerde ‘De Breese Kanarie’ voor de derde keer een internationale vogelshow.


“Deelnemers uit verschillende Europese landen presenteren hier iets meer dan 750 vogels”, vertelt bestuurslid Jaak Geebelen. “Het doet ons dan ook veel plezier dat onze bestuursleden Erik Vanderheyden, Roger Donné, Jan Swennen en ikzelf hier in de prijzen vielen. Dit evenement is trouwens een hele organisatie, maar met de steun van onze leden slaagden we er weer in om de klus zonder problemen te klaren.”

Internationale vogelshow 29/11/2016

BREE – In de Barrier in Gerdingen organiseert ‘De Breese Kanarie’ een internationale vogelshow. Bestuurslid Jaak Geebelen: “Er zijn diverse klassementen: zo zijn er onder meer prijzen voor de ‘beste inlandse’ en de ‘beste parkiet’. Het grote publiek kan hier komen genieten van een tentoonstelling met honderden vogels.


De Breese Kanarie vierde eerder dit jaar het 60-jarig jubileum van club vierde. Dat gebeurde in stijl met een heus kampioenengala: vooral bestuurslid Jaak Geebelen gaat al tien jaar als een wervelwind door alle plaatselijke, nationale en internationale kampioenschappen. Zo behaalde hij op het Limburgs kampioenschap kleurkanaries in Hasselt 19 gouden medailles. Hij kwam terug van het Belgisch kampioenschap in Sint-Niklaas met 12 keer goud en drie keer zilver. Als klap op de vuurpijl behaalde hij op het wereldkampioenschap in Portugal goud. Op vrijdag 2 december staan de keuringen op het programma”, vertelt Jaak. “Op zaterdag 3 en zondag 4 december is het publiek van 14 tot 17 uur welkom om van de tentoonstelling en de verschillende internationale inzendingen te genieten.” Locatie: De Barrier in Gerdingen. De toegang is gratis

Breese kanarie goed voor massa goud. 20/03/2016

BREE – Feest bij de Breese Kanarie, waar men het 60-jarig jubileum van club vierde. Dat gebeurde in stijl met een heus kampioenengala: vooral Jaak Geebelen gaat al tien jaar als een wervelwind door alle plaatselijke, nationale en internationale kampioenschappen.


Op het Limburgs kampioenschap kleurkanaries kweken in Hasselt behaalde Jaak onder meer 19 gouden medailles. Hij kwam terug van het Belgisch kampioenschap in Sint-Niklaas met 12 keer goud en drie keer zilver. Als klap op de vuurpijl behaalde hij op het wereldkampioenschap in Portugal goud. Binnen de eigen club behaalde Jaak de eerste prijzen voor beste kleurkanarie, stel en stam, Louis Geerts behaalde de beste postuurkanarie, Michiel Raemaekers won de prijzen voor beste exoot, duiven en hoenders, Andre Tielens had de beste Europese cultuurvogel en Geert Saes won de prijs voor beste parkiet. “Maar ook de dames van de club werden niet vergeten”, aldus Jaak Geebelen.”We willen ze zeker huldigen voor hun inzet en hulp het voorbije jaar.” 

Jaak is wereldkampioen kleur kanaries kweken 15/02/2016

BREE – Vogelkweker Jaak Geebelen uit Bree grossiert in medailles met zijn kleurkanaries: op het Limburgs kampioenschap SKK (Specialisatie kleurkanaries) in Hasselt behaalde Jaak een karrenvracht medailles.
“Ik trok huiswaarts met 19 gouden medailles en werd niet alleen eerste maar ook tweede en derde in hetzelfde klassement”, vertelt de kampioenenkweker. “Bovendien behaalde ik op het Belgisch kampioenschap in Sint-Niklaas 12 keer goud en drie keer zilver.” Op het wereldkampioenschap in Portugal behaalde Jaak goud met de stam agaat kobaltwit. “Een schitterende beloning voor de vele uren die ik aan mijn hobby spendeer”, aldus Jaak.

60 jaar Breese Kanarie 13/12/2014

BREE – In de Barrier in Gerdingen organiseerde ‘De Breese Kanarie’ het afgelopen weekend een internationale vogelshow om het 60-jarig bestaan van de vereniging in de bloemen te zetten.


 “We hebben wel een beetje pech omwille van het feit dat er vogelgriep is uitgebroken in Nederland”, vertellen voorzitter Erik Vanderheyden en bestuurslid Jaak Geebelen. “Omdat er in Nederland momenteel geen vogels vervoerd mogen worden, zijn er hier zo’n 400 siervogels minder. Toch presenteren we nog meer dan 500 fraaie exemplaren: kanaries en tal van exotische vogels, maar evengoed hoenders, duiven of kwartels.”

Brandweer en kweker redden 300 kanaries uit zware brand 10/02/2014

Zeldzame vogels met waarde van duizenden euro’s op nippertje gered

TONGERLO – Zondagavond laat zijn zo’n 300 kanarievogels gered bij een brand in een volière in Tongerlo. ‘Als deze unieke vogels gestorven waren, betekende dat een abrupt einde van 28 jaar hard werken en een verlies van duizenden euro’s’, zegt kweker Jaak Geebelen.


Een klein kapitaal en een levenswerk, dat kon de brandweer van Bree zondagavond rond 23 uur redden uit een brandende volière in Hubesheide in Tongerlo. ‘We konden dankzij de hulp van die mannen 300 van mijn kanarievogels redden’, zegt de 59-jarige topkweker Jaak Geebelen.
Het was de buurman van Jaak die zondagavond alarm sloeg. ‘Ik was naar de wedstrijd van Genk gaan kijken en we gingen nog eentje drinken bij een café hier vlakbij toen ik telefoon kreeg. De buurman alarmeerde me dat een van mijn drie volières in brand stond.’